Stormin koulun järjestyssäännöt

Järjestyssäännöt

1. Yleistä

Käyttäytymisesi koulussa ja koulumatkoilla antaa kuvan sinusta itsestäsi, kodistasi ja koulustasi. Tervehtiminen, kohteliaisuus, asiallinen keskustelu sekä avuliaisuus auttavat sinua eteenpäin.

a. Oppilaan oikeudet
i. Opetukseen
ii. Työrauhaan
iii. Oppilashuoltoon
iv. Kouluruokailuun
v. Turvalliseen ympäristöön
b. ja velvollisuudet
Käyttäytyä asiallisesti
Tehdä annetut tehtävät
Osallistua opetukseen
Antaa työrauha
Käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta
Hoitaa omat kouluasiansa
c. Vastuu omaisuudesta
  • Kunnioitan toisen omaa
  • En tuo kouluun tarpeettomia esineitä

2. Koulumatkat

• Noudatan liikennesääntöjä ja hyviä tapoja
  • Koulukuljetuksissa noudatan kuljettajan antamia ohjeita ja käyttäydyn autossa muut huomioiden
  • Tulen koululle enintään 15 min ennen koulupäivän alkua, ellen ole kuljetusoppilas
  • Lähden kotiin välittömästi koulupäivän päätyttyä, ellei huoltajan ja opettajan kanssa ole muuta sovittu
  • Areena ja tekonurmialue ovat varattu koulun käyttöön arkisin klo 17.00 saakka

3. Oppitunnit

a. Oppitunnille tullaan ajoissa
b. Huolehdin opiskelupaikastani ja -välineistäni
c. Noudatan opettajan antamia ohjeita
d. Osallistun työskentelyyn aktiivisesti ja annan toisille työrauhan

4. Välitunnit

• Vietän välitunnit välituntialueella, joka on merkitty pihakarttaan. Kuudesluokkalaiset saavat kiertää kävelyllä pururataa välitunnin aikana.
  • En heittele kiviä, lumipalloja tms. jotka voivat aiheuttaa vaaraa muille tai koulun omaisuudelle
  • Pukeudun asiallisesti sään mukaan

5. Ruokailu

• Noudatan hyviä ruokailutapoja
  • Maistan kaikkia ruokalajeja
  • Otan annoksen, jonka jaksan syödä

6. Turvallisuus ja hyvinvointi

Energiajuomien tuonti ja nauttimen koulun alueella on kielletty.

a. Poissaolot

Poissaolot ilmoitetaan heti aamulla luokanopettajan ohjeen mukaisesti.

b. Kiusaaminen

Kiusaamiseen puututaan heti koulun ohjeistuksen mukaisesti.

c. Tapaturmat

Tapaturmista tulee ilmoittaa heti aikuiselle. Hän opastaa hoidon tarpeessa ja täyttää tapaturmailmoituksen. Myös esineisiin ja koulurakennukseen kohdistuvat vahingot tulee ilmoittaa viipymättä aikuiselle.

d. Päihteet

Koulu on päihteetön alue.

e. Kielletyt ja häiritsevät esineet ja aineet

Kouluun ei ole sallittua tuoda esineitä, jotka häiritsevät oppimista tai opetusta tai aiheuttavat vaaraa.

7. Rangaistukset

Koulun järjestyssääntöjen rikkojaa voidaan rangaista. Kaikilla koulun aikuisilla on oikeus puuttua järjestyssääntöjen rikkomiseen. Opettajat ja koulunjohtaja päättävät seuraamuksista.

Säännöt päivitetty 16.12.2019